FISIOTERÀPIAfisioteràpia menorca

La fisioteràpia és l'art i la ciència que es fonamenta en recuperar l'harmonia del moviment natural del cos (physis) a través d'accions terapèutiques (therapia), també ho podríem anomenar com a tractament per a recuperar la naturalitat del cos.
El moment apropiat per la intervenció del  fisioterapeuta és quan la persona ha perdut o està en risc de perdre de forma temporal o permanent les funcions físiques del cos. Com per exemple podrien ser els casos d'una lesió-dolor de turmell, genoll, maluc, columna, espatlla, colze, mà o dolor tendino-muscular com falta de força, pesadesa...

Tenint en compte el gran ventall de tècniques i especialitzacions que ofereix la fisioteràpia, els abordatges que més utilitzem  a l'hora de realitzar un tractament podrien ser:

Reequilibrament articular
Basat en el principi de que manipulant les articulacions aconseguim gradualment l'equilibri múscul-esquelètic. Es pot dir que millorant els engranatges articulars, el moviment és més lleuger i així descarregam els muscles, tendons i sistema nerviós d'un estrès (tensió-dolor) per realitzar els moviments més fluids a vida quotidiana.

fisioterapia menorca

Alliberació muscular
A través de tècniques manuals, com per exemple el massatge, estiraments analítics, alliberació miofascial (membranes que envolten els muscles) o inhibicions de la sobre tonicitat muscular entre altres tècniques, té com a objectiu retornar la capacitat dinàmica d'aquestes estructures corporals.

fisioterapia liberación muscular

Mobilització neuromeningea
El dolor o alteració neuropàtica pot donar sensacions com rampes, falta de sensibilitat, adormiment d’una àrea del cos, cremor o sensació de fred i també dolor residual d’una lesió.

Reeducació postural
Mitjançant estiraments globals o desbloquejos locals es cerca la correcta alineació corporal, tenint indirectament com a resultat una millor funció orgànica (els òrgans guanyen espai per al seu correcte funcionament) i també un equilibri emocional.